Ekonomi

Adana’da inşaatlarda ‘demir testi’ zorunluluğu

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), inşaatlarda ‘demir testi’ zorunluluğunu hayata geçirdi. Bu sayede inşaatın temelinde kullanılan demirler, evleri temelden satın alan vatandaşlara gösterilecek ve dayanıklılıkları test edilecek. Önder Karslıoğlu, “Bu uygulamayla ‘müteahhit demirden çaldı’ iddiaları ortadan kalkacak.”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Adana’da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti. Kentte yaklaşık 3 binin üzerinde binanın orta ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Bazı vatandaşlar depremin ardından “Müteahhit depremden çaldı” tartışmasını yaptı.

Demir testi zorunlu hale geldi

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu’nun girişimiyle Adana’da inşaat yapan müteahhitlere ‘demir testi’ zorunlu hale geldi. Artık müteahhitler, inşaatın temelinde kullanılan demirleri, temelden ev satın alan vatandaşlara test ettirecek.

“İnşaat lokomotif bir sektördür”

6 Şubat depreminin ardından yeni yapılan tüm binalarda demir testi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini belirten Karslıoğlu, “Ülkemiz bir deprem bölgesi, biz de Adana’da bu deprem bölgelerinin yaralarını sarmaya çalışırken inşaatlar da devam ediyor. Yeni bina inşaatları devam ediyor. İnşaat lokomotif bir sektör. Artık vatandaşlarımıza inşaatın tüm aşamalarını göstermek istiyoruz.” söz konusu.

“Demir çalma işi artık bitti”

Artık müteahhitlerin demir çalamayacaklarını anlatan Karslıoğlu, “Demir çalma işi artık bitti. Vatandaşlarımız artık demiri ve betonu kendi gözleriyle görecek. Vatandaşlar artık gönül rahatlığıyla evlerinde oturabilecekler. “

“Burada gönül rahatlığıyla oturacağım”

Yeni yapılan sitede daire satın alan Hasret Türkan isimli vatandaş, “Müteahhitlerin demir çaldığını duyardık. Ancak bugün buradaki demirleri kendi gözlerimle gördüm. Burada gönül rahatlığıyla yaşayacağım” dedi. . Tüm aşamalara şahit oldum, huzur içindeyim.”

“Vatandaşlar büyük önem taşıyor”

Yapı Kontrol Kuruluşları Derneği Adana Şube Başkanı Tayfun Boyraz ise kararın yerinde olduğunu belirterek, “Çok yerinde bir karar. Müteahhitlerin bu farkındalığı kaliteli binaların yapımını sağlıyor. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlar yapı denetimi konusunda bilinçli olursa daha kaliteli binalar ortaya çıkar. Burada vatandaşlar “Bu çok büyük önem taşıyor” dedi. – ADANA

bayrampasaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu